Här äter Obama halvrå lax

1495
1495

Alla som följt Barack Obama och hans politik vet att USA:s president bryr sig om miljön. Han var drivande i klimatförhandlingarna i Paris i december 2015 och tidigare under året besökte han Alaska för att sätta fokus på bland annat de smältande glaciärerna.

Medan presidenten var i Alaska så medverkade han även i ett avsnitt av survival-serien Running Wild with Bear Grylls som sänds på NBC. Bear Grylls är en före detta elitsoldat som sadlat om till natur-tv-expert som utsätter sig för diverse tuffa miljöer i varje avsnitt, inklusive att äta rå fick och dricka sin egen urin – i princip allt man kan behöva göra för att överleva i tufft klimat.

Men frågan är om inte avsnittet med USA:s president blev Grylls största utmaning hittills. Kolla in det här klippet:

Hela avsnittet finns här – förutsatt att du är i USA eller kan kringgå NBC:s regionspärr med exempelvis en VPN-lösning.

I vilket fall, Baer Grylls lyckas få presidenten att äta halvrå lax som en björn tuggat på, samt dricka te som bryggts på trädknoppar.

Obama berättar även om hur det är att befinna sig ”i bubblan”, den säkerhetsapparat som omgärdar honom dygnet runt. Och man anar att Secret Service finns på närmare håll i Alaskas vildmark än de här tv-bilderna avslöjar.

 

In this article