Video: Ett dränkt Houston efter Harvey

1136
1136

STOCKHOLM — Houston är drabbat av översvämningar efter rekordstora regnmängder, en katastrof som ser ut att hamna i nivå med eller överstiga den i New Orleans efter Katrina 2005. Jag har varit i Houston ett par gånger – en ovanligt trevlig storstad jämfört med många andra amerikanska diton.

Men dess storlek har även blivit en fälla när sådana extrema regnmängder vräker ned. Stans system för att ta hand om överskottsvattnet är ”så obsolet att det är obegripligt”, rapporterar nyhetsbyrån AP, och dessutom ligger Houston på en platå av lera som inte medger någon vidare avrinning och som till stor del byggts igen av motorvägar i betong.

Så här såg det ut i Houston och närbelägna Galveston när jag var där i februari 2016 för att rapportera inför primärvalet:

Houston.
En taco-truck i Houston med plakat som uppmanar latinamerikaner att registrera sig för att få rösta.
Vid minnesmonumentet för förolyckade astronauter betar vad som liknar en sorts lamadjur.

Här är en bråkdel av vad som rapporterats från Houston på Twitter efter Harvey:

In this article