935 1

Hej, Afrika – nu är jag här!
WINDHOEK, NAMIBIA. Efter nära 24 tmmars resa befnner jag mig i södra Afrika. Det är lite svår att ta in, särskilt som flighterna gick så smärtfritt. Det känns som ett större äventyr att åka genom Sverige med SJ. Men här, dock, finns ingen snö: det var 25-27 grader varmt tidigare på eftermiddagen, nu när klockan är strax efter 19 har vi kanske 22. Mycke behagligt.

Kom fram till mitt guest house, med det Sagan om ringen-inspirerade namnet Rivendell, vid 15-tiden. Stället utgör en exemplarisk start på semestern. Lugnt, stilla, nästan lite meditativt. Pool har de. Jag har det billigaste rummet, utan dusch och toa men med handfat och fläkt. En bit bort från där jag sitter nu på terrassen spelar ett par tyska turister trumma och gitarr, falskt, medan en liten namibisk grabb dansar stepp. Sälv har jag gjort middag. Tog en promenad i området för ett par timmar sedan, medan ett mäktigt åskväder mullrade en bit bort – det är regnsäsong i södra Afrika nu – och sprang rakt på en livsmedelsbutik. Det blev en gryta med nötköttsgegga, pasta och en kryddig grönsakskonserv. Och en Windhoek lager. Helt ok.

Wndhoeks centrum är en bit bort på andra sidan järnvägsspåren, gångavstånd. Det ska jag kolla in imorgon, plus kanske riva av en eller annan lokal sevärdhet, samt också ta reda på var min hyrbilsfirma ligger.

Har bokat tre nätter på guesthouset, men kommer bara att använda två – på onsdag ska jag hämta bilen.

Precis nu störs lugntet av två turister som backar ut sin hyrda Toyotajeep för att åka iväg. Kvällssafari kanske, eller så ska de helt enkelt lämna åter bilen och åka hem.

Pratade med taxichaffisen på vid in från flygplatsen, ca 4 mil från Windhoek, och enligt honom är det helt rätt tid nu att besöka Victoriafallen, som blir min andra och sista delsträcka efter Namibia. Fallen är fulla av vatten vid den här tiden på året, ett mäktigt skådespel.

Men det är då det. På onsdag kör jag mot kusten och Swakopmund, sedan norrut en bit längs Skeleton coast, nordost till nationalparken Etosha (2-3 nätter där), sedan åter Wndhoek.

Ser fram mot alltihop väldigt mycket. Ikväll, dock, är det semestervila som gäller. Hej Afrika!

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


1 comment

  1. Armando

    Trevlig resa. Ska följa. Njut av Windhoek lager!

Comments are closed.