3139 1
3139 1

OSTHOLMEN. Nu är jag här igen på Ostholmen precis öster om Möja där jag tillbringat många fina och glada helger de senaste fyra somrarna. Bastun på sydsidan är bokad till lördag kl 20 och eftersom vi körde en nykter grillning på fredagskvällen så kanske man kan kosta på sig lite fest till lördag. Sitter och lyssnar på Sommar i P1 med överläkaren i psykiatri Simon Kyaga.

Ostholmen-chartNickes likadana båt ligger förtöjd bredvid. Det var inte helt givet att det skulle bli så ett par timmar tidigare – hans batterier hade dragit ut under dygnet vid Bullerön och båten vägrade starta tidigare idag. Till slut gick det dock att få igång den utan hjälp av sjöräddningen.

Jag gick över Ostholmen till en vik på södra sidan där jag legat flera gånger tidigare, ganska nära bastun. Satte mig på en klippa och satt kvar där en kvart eller så. Helt tyst, till en början. Sedan började fåglarna kvittra igen. Jag insåg att det är det här – naturupplevelsen – som jag saknar något otroligt i New York. Storstäder i all ära, men friden som en stilla skärgårdsvik i juni erbjuder kan ingen storstad i världen matcha.

Precis nyss kom en stor segelbåt in, vid 22-tiden på kvällen, och sedan tidigare ligger fem-sex segel- och motorbåtar i den norra hamnen. Men det är färre båtar än vanligt. Och de senaste två veckorna har varit väldigt tunn på fritidsbåtar överhuvudtaget. Antar att vädret avskräcker folk, plus att semestern först kommer igång till helgen. Jag räknar med en hel del trafik hit till Ostbågen imorgon lördag.

Förresten, precis nu, kl 22:25, kommer ytterligare en segelbåt in. Det börjar likna nåt.

Det var dagens resenotering. Nu ska jag ägna lite tid åt att skriva på något annat. Vad det blir får vi se.

 

In this article


1 comment

  1. Helena

    Ostbågen? Sugen på snacks? 🙂

Comments are closed.