OPINIONSDRAMAT: HÄR AVGÖRS PRESIDENTVALET

Opinionsläget just nu enligt ett rullande genomsnitt av de senaste mätningarna. Ju mörkare färg, desto troligare att delstaten röstar på Republikanerna (rött) eller Demokraterna (blått).


Click the map to create your own at 270toWin.com
Kartan visar de delstater, i grått (swing states), där presidentvalet sannolikt avgörs.

VIDEO: LÄGET INFÖR VALET JUST NU

VECKANS ANALYSER TILL ALLA MINA ANALYSER

DELSTATERNA SOM HAR RÖSTAT LIKADANT I 20 ÅR

Ett amerikanskt presidentval avgörs i praktiken i 12-15 delstater där opinionen är extra jämn och valresultatet svårt att förutse. Kartan visar de delstater – de röda och blå – som röstat likadant i varje presidentval sedan Bush-Gore 2000, och där årets val alltså sannolikt inte avgörs.


Click the map to create your own at 270toWin.com

KONGRESSVALET 2020

Mängder av lokala, delstatliga och federala val hålls samma dag den 3 november. Samtidigt med presidentvalet är det även val till kongressens två kammare, senaten och representanthuset. Just nu har Republikanerna majoriteten i senaten och Demokraterna har majoriteten i ”huset”. En tredjedel av den hundra platserna i senaten är uppe till omval. I representanthuset är alla 435 ledamöterna uppe till omval.

Läget i valet till senaten just nu:


Click the map to create your own at 270toWin.com

Läget i valet till representanthuset just nu:


Click the map to create your own at 270toWin.com

AP: OFFICIELL RÖSTRÄKNING

Nyhetsbyrån Associated Press, AP, har en tung roll i amerikanska val när det gäller att avgöra, “call”, ett race i de olika delstaterna. Här finns AP:s valbevakning.

ALLT OM POSTRÖSTNING I USA

President Trump hävdar att poströstning är valfusk. Här är nyhetsbyrån AP:s grafik över hur poströstning fungerar i de 50 delstaterna.