1356 0

FLYGKAOSET I EUROPA Under tisdagen har det kommit uppgifter om att 6 000 SAS-resenärer sitter fast i snökaosets London utan möjlighet att ta sig hem till Sverige. Vissa resenärer som skulle ha åkt hem i söndags, den 19 december, har nu istället bokats in på en SAS-flight den 27 december, och tvingas alltså fira en ofrivillig jul i London. Kaoset tycks vara värst vid megaflygplatsen Heathrow, där tusentals resenärer tvingats sova över i terminalbyggnaderna.

När En resande reporter kollade flyg med Norwegian från flygplatsen Gatwick tidigare på tisdagen var alla flyg tillochmed den 24 fullbokade. Flera färjeturer är också fulla, bland annat från Harwich. Tidigare idag fanns det dock möjlighet att komma med en färja från Harwich till danska Esbjerg imorgon onsdag eftermiddag. Därifrån skulle det vara möjligt att ta sig med annan transport norrut och in in Sverige. Dock är priset drygt 3000 kr per pers, en kostnad man då riskerar att inte få tillbaka.

På internet letar desperata resenärer möjlighet att lifta med bilar som ska ner i Europa under Engelska kanalen och vidare mot Sverige och andra delar av Europa.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article