1559 2

LAS VEGAS, TISDAG KVÄLL — Man kan jobba ungefär hur mycket som helst när man ska försöka bevaka en sådan jättemässa som CES (Consumer Electronics Show) är. Jag har just nu ett lager på fyra bandade intervjuer med olika höjdare som jag gjort men ännu inte skrivit ut. Nu är det över midnatt i Las Vegas och jag har jobbat över tolv timmar. Men missförstå mig inte, jag klagar absolut inte för det, för det är ett roligt jobb. Och det går ju alltid att kompa ut senare.

Vad dagens arbete resulterat/resuoterar i går det att läsa om framöver på SvD Näringsliv. Nu tänkte jag istället kommentera ett fenomen som är ganska påtagligt inne på själva mässan, särskilt i de montrar där det visas tv-apparater: brudarna.

Överallt på stora, fina tv-skärmar med förföriskt hög upplösning så visas tjejer i diverse utmanande poser. De ligger med fylliga bröst och ler med sängkammarblick mot betraktaren, eller står i baddräkt och verkar just inte ha något särskilt för sig. Här nedan har du några exempel på vad jag menar. Flera av dem är hämtade från Panasonics monter, så men kan anta att Panasonic måste ha en alldeles särskilt gubbsjuk marknadschef i USA.  Det finns förstås andra bilder som visas på tv-apparaterna, som ett gäng Hundkojor här nedanför, och det förekommer både grönsaker och öppna landskap i filmmaterialet.

Men påfallande många demovideor är av lättklädda tjejer, vilket ger ett ganska sunkigt intryck måste jag säga. En del väldigt yppiga damer agerar dessutom livs levande informationspersonal, också i det här fallet i Panasonics monter. Blir inköpare och journalister mera benägna att köpa och skriva om en tv för att den råkar visa en film på en bystig blondin?

Visserligen är Las Vegas ju historiskt ett syndens näste, och galanta damer är förstås trevliga att titta på, men det vittnar trots allt om en ganska förlegad kvinnosyn i elektronikbranschen går så ”all in” på den här typer av bilder (och informatörer) för att sälja sina produkter:

erikbergin-ces-2 erikbergin-ces-3 erikbergin-ces-4 erikbergin-ces-6 erikbergin-ces-8erikbergin-ces-1

I övrigt har jag idag varit inne i – och dessutom gjort en intervju i – Elvis Presleys gamla privata svit, vid kasinohotellet Westgate i Las Vegas (jag tror det hette något annat på Elvis tid).

Här huserade The King:

Elvis privatsvit vid Westgate.
Elvis privatsvit vid Westgate.

Det var allt för idag.

In this article


2 comments

  1. Helena

    Jösses amalia, de har verkligen inte bytt möbler sen Elvis tid. Fasa.

  2. Erik Bergin

    Ja, det är rätt sunkit faktiskt.

Comments are closed.