964 0

En av Malagas stränder.

Hasta la vista, Espana! (snart iaf)
MALAGA. Har nått slutmålet, Malaga, för min spanska roadtrip. På en vecka har jag kört ca 110 mil, ganska lagom. Sitter och väntar på bussen som ska ta mig åter till hotellet, där jag hämtar badbrallorna och tar ett eftermiddagsdopp och kollar in gamla stan. Malaga har hamnen mitt i centrum vid vattnet, vilket ger ett lite industriellt intryck av downtown, men på båda sidor finns stränder.

Är mycket nöjd med resan och som vanligt har man ingen lust att åka hem (imorgon via Barcelona, hemma ons). Det finns mer jag skulle vilja se här, själva Malaga hinner jag tex bara kolla in ikväll och imorgon fm. Prioriterade en natt extra i Granada istället, vilket nog var klokt annars hade jag kommit hit sent igårkväll. Men jag har ändå sett otroligt mycket och hunnit med en hel del bad och slappt badliv, bokläsande på cafeer och strosande i gränder och parker, helt enkelt sånt som gör en bra semester.

KARTA: Ungefär så här har jag kört

Visa Spanien maj 2010 på en större karta

Till höjdpunkterna hör mina två turer i bergen (Sierra Nevada plus norr om Alicante i början) kuststräckan strax söder om Alicante ned mot Almeria, Granada förstås och även Alicante självt, även om det hade räckt med två nätter där (nu blev det tre + en på genomresan söderut).

Tycker även att jag fått lite mer fart på spanskan – även om de framstegen är svåra att mäta… Sist men inte minst har jag fotograferat en väldig massa, väl över tusen bilder ligger i datorn senast jag kollade.

I Barcelona blir det egentligen bara en kväll innan jag flyger till Arlanda imorgon fm. Tanken var att flyga åter via Madrid ist, men den biljetten försvann tydligen innan jag hann boka. Spelar inte så stor roll på det hela taget.

Jaha, när man kommer hem är det väl bara att tvätta och börja fundera på nästa resa då…

FOTO-SPECIAL: En eftermiddag i Malaga
Hotellet.

Malaga by night.

En gammaldags lastkran står kvar i hamnen som ett monument.

Vacker fasad i centrala Malaga, bredvid katedralen.

En affisch på väggen till tjurfäktningsarenan i Malaga.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article