2104


Det här är ett förslag till rutt genom sydöstra USA som jag filar på. Alltihop samlat på Google Maps, som visar sig vara den ultimata reseplaneraren. En finess bland många andra är att du kan dela med dig av kartorna till dem du reser med, eller till vem som helst, så att ni kan redigera alltihop ihop.

Den här resan bygger ju på Miami som startpunkt. Några andra anhalter som jag ritat in är de här:

  • Everglades, det stora träskmarksområdet i södra Florida. Jag har bara passerat alldeles i den norra delen och egentligen inte sett området, så det vore kul.
  • Cape Canaveral, en bit norr om Miami, är platsen varifrån NASA skjuter upp rymdfärjorna. Tror inte det är någon uppskjutning planerad till juli, men det vore intressant att se stället ändå.
  • Daytona, motorstaden, med Daytona Beach. Känt för race på stranden och för Daytona 500-loppen som går i cirkelrund bana. Coolt.
  • Savannah, Georgia, där tiden typ stått stilla sedan inbördeskriget. Har varit där, åker gärna dit igen.
  • New Orleans, jazz, hjulångare och party. Var där före Katrina, vore intressant att jämföra även om de väl hunnit bygga upp det mesta.
  • Mississippideltat, här vore det kul att åka runt lite och utforska.

Har svårt att se hur man skulle misslyckas med en sådan road trip med så mycket grejor att kolla in. Vi har bokat en Ford Explorer för ändamålet, fast jag hoppas lite lätt på att det det går att jacka upp det till en Chevrolet Tahoe (bilden), det skulle kännas en aning bättre att åka i en GM-produkt måste jag säga.

I vilket fall är det avgörande att bilen har en bra AC – det lär bli varmt. Nu när jag skriver det här, då det är på morgonkvisten i Miami, har de redan 29 grader varmt.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article