1327
1327

NEW YORK, FREDAG — Jag är åter efter en tvådagars jobbresa till Pennsylvania vars resultat då får läsa om i SvD framöver. Men jag kan åtminstone konstatera vad jag redan visste: Har du sett New York så har du sett New York, inte USA. Man behöver dock inte åka särskilt långt utanför New York City innan det ”riktiga” Amerika börjar framträda. Och just nu, med en dryg månad kvar till presidentvalet, så är det särdeles intressant, och en väldigt jobbförmån, att få ta del av hur vanligt folk tycker och tänker.

Vi har bland annat passerat Bethlehem i Pennsylvania, en vansinnigt söt och oväntat välordnad stan i östra delstaten. Kan gå så långt som att säga att jag rekommenderar ett besök. Vi har också sett York en bit söderut, som jag inte rekommenderar fullt så mycket.

Här ligger Bethlehem, PA:

Den senaste veckans jobb har även inneburit besök på två av Hillary Clintons kampanjkontor samt ett kampanjrally med Trumps vicepresidentkandidat Mike Pence som draglåster.

Så här såg det ut:

Ett annat av Clintons kampanjkontor. Foto: Erik Bergin
Ett av Clintons kampanjkontor. Foto: Erik Bergin
Kampanjmöte i en återvinningsfabrik i York, PA. Foto: Erik Bergin
Kampanjmöte i en återvinningsfabrik i York, PA. Foto: Erik Bergin
Bethlehem, PA. Foto: Erik Bergin
Bethlehem, PA. Foto: Erik Bergin
Bethelehem, PA. Foto: Erik Bergin
Bethelehem, PA. Foto: Erik Bergin
Ett av Hillary Clintons kampanjhögkvarter i Pennsylvania. Foto: Erik Bergin
Ett annat av Hillary Clintons kampanjhögkvarter, detta ligger i Bethlehem i Pennsylvania. Foto: Erik Bergin

I vilket fall, det är komplett skitväder i New York (och, som det verkade, östra Pennsylvania också): duggregn och blåst. Kanske är det hösten som är här. Jag kan konstatera att det är min fjärde höst i New York, liksom att jag inte gillat någon av dem speciellt mycket. Inte för hösten i såg, utan för att den förebådar vintern som kan vara rekorderligt vedervärdig i den här stan.

Skitväder.
Skitväder.

Nu ska det snart kalasas pizza, intagas ett glas rödvin och beskådas en film här i lyan på E12th Street.

Glad helg.

In this article