931 0En lapp kom om att jag hade ett stort paket att hämta ut på posten. Det var fel. Det var en säck. En hel postsäck i slittålig syntetväv som jag fick klippa mig in i. Därinne låg lådan. Det är en av fördelarna med att beställa saker via internet, vilket jag gjort, att man hinner glömma alltihop tills dess att paketet – eller säcken – kommer fram.

Dessutom hade jag uppenbarligen lyckas klicka fel hos Amazon.com, för två av böckerna kom i dubletter. Någon i bekantskapskretsen kan alltså förvänta sig en av dessa två presenter, som jag vågar rekommendera utan att ha läst dem:

  • The Rise And Fall of a Decadent City – Historien om Shanghais skumma, dekadenta, opiumstinna bakgrund som rövarnästa under 1800- och tidigt 1900-tal. Byggd och driven av britterna, präglad av opiumkrigen med Kina, formades Shanghai till en helt unik plats i österlandet, där idag dekadansen har bytts mot en stilstudie i de främsta tekniska framstegen och stadsbyggnadskonsten som Kina har att uppvisa.
  • The World’s Most Dangeroud Places – Äventyraren Robert Young Peltons måste-läsning för alla med resor och äventyr i sikte. Här är platserna du inte bör besöka – och om du gör det, se till att du kommer levande därifrån. (Pelton har även skrivit reseguideboken Come Back Alive för den typen av resenärer). 
Så, nu ska jag över till en kompis och äta paj.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article