1048 0

SVT:s korrespondent vårdas på sjukhus efter överfall
Sveriges Televisions korrespondent Bert Sundström greps och knivskadades ”allvarligt” i Kairo på torsdagen, uppger SVT. Sundström var på väg till Tahrir-torget i centrala Kairo för att lämna en rapport till redaktionen om protesterna, när han plötsligt inte gick att nå. Istället svarade en aggressiv röst på arabiska på Sundströms mobil och förklarade att han hölls fången. SVT uppger nu också att reportern knivskadats och opereras på sjukhus, där SVT spårat upp honom. Mycket tycks oklart kring vad som hänt.

Tidningarnas Telegrambyrå, TT, rapporterar på torsdagen:

Han var vid medvetande vid 21-tiden. Två svenska poliser finns på det rum där han ligger. Även personal från den svenska ambassaden i Kairo har besökt Sundström på sjukhuset, enligt UD:s presstjänst.

– Just nu måste vi se till att Berts tillstånd är stabilt, sedan får vi fatta beslut om hur vi ska transportera honom därifrån. Vi har egna läkare på plats och transportplan som står beredda att flyga ut honom om det skulle vara nödvändigt. Just nu är han under vård på egyptiskt sjukhus och vi får helt enkelt se tiden an. 

Det är effekten av de senaste dygnens extremt olyckliga utveckling i Kairo som SVT:s medarbetare råkat ut för, där journalister plötsligt blivit måltavlor i de hetsiga bråken mellan regeringsanhängate och -motståndare.

Mubarak: ”Jag är trött på att vara president” 
Till amerikanska ABC News reporter Christiane Amanpour, tidigare stjärnkorrespondent på CNN, säger Egyptens president Mubarak i en intervju att hans omedelbara avgång skulle störta landet ner i ännu mera kaos. Han säger sig också vara trött på cirkusen: ”Jag skulle avgå nu – om jag kunde”.

    TV: Regimens hemliga order: grip journalister

    TV4: Rapport inifrån ett hotellrum i Kairo

    EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
    http://erikbergin.blogspot.com
    In this article